İçeriğe geç

Saha Ne Demek Tdk

Saha kelimesinin anlamı nedir?

Field, TDK sözlüğünde kullanılan ve bizim dilimizde saha veya takımların buluştuğu yer anlamına gelir. Takımların oynadığı yerlere çoğunlukla field denmesine rağmen, field kelimesinin normal anlamdaki field anlamını kullanmak doğrudur ve birçok kişi tarafından kullanılmaktadır.

Saha kelimesi ne anlama gelir?

Cevap: Sportif faaliyetlerin yapıldığı yer.

Alan saha ne demek?

Saha kelimesinin güncel sözlük anlamı nedir? Cevap: Spor müsabakalarının yapıldığı alan.

Saha ne demek tarih?

Askeri alan; Çatışmaların, askeri operasyonların ve önemli askeri olayların gerçekleştiği veya gerçekleşmekte olduğu alandır. Alan, düşmanlıklara karışan veya karışabilecek tüm hava, kara ve deniz sahasını içerebilir.

Saha kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Saha Türkçesi, Türk dilinin Uygur-Oğuz grubuna aittir. Bugünkü tüm Türk lehçeleri arasında yapısal olarak Türkçeye en yakın olanıdır. Bir dil birimi oluştururlar.

Saha nın eş anlamlısı nedir?

Alan kelimesi eşanlamlı olarak da görünür. Buna göre, bu kelimenin en bilinen eşanlamlısı alan kelimesidir. Ancak, bu kelime için eşanlamlı olarak bilinen birkaç başka kelime daha vardır. Bunlar arazi ve kare kelimeleridir.

Saha hangi dil?

Yakutça veya Saha (Saqa tıla) Saha Türklerinin dilidir. Çuvaşça ile birlikte Türkçenin iki lehçesinden biridir. Dil 450, Türk dillerinin Sibirya grubuna aittir.

Sahacı ne?

Saha personeli ne demektir? Saha personeli nedir sorusuna şu şekilde cevap verilebilir; Çalıştığı kurumun belirttiği adreslere giden kişi. Daha geniş anlamda saha personeli olarak çalışan kişiler, şirket veya işletme tarafından kendilerine verilen görevleri işyerinin dışında, yani sahada yürüten kişilerdir.

Saha nasıl yazılır?

YAPAY SAHA KELİMESİNİN ANLAMI Zemini halı veya futbol oynamak için özel bir malzeme ile kaplı ve etrafı tel örgü ile çevrili alanlara yapay çim sahalar denir. İsteyen herkes burada takım kurabilir ve maç yapabilir. Bu kelime sıklıkla Halisaha olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı ise yapay çim şeklinde olmalıdır.

Saha görevi ne demek?

Saha satış temsilcisi genellikle çalıştığı şirketin müşterilerini ziyaret eden ve şirkete yeni müşteriler getiren kişi olarak anlaşılır. Saha satış temsilcisinin kim olduğu sorusunun cevabı, şirket dışındaki operasyonları yöneten kişi olarak cevaplanabilir.

Saha gözlemi ne demek?

Amaç, insanları doğal ortamlarında gözlemlemek, onlarla etkileşim kurmak ve onları anlamaktır. Örneğin, korumacılar hayvanların doğal ortamlarındaki davranışlarını ve belirli senaryolara nasıl tepki verdiklerini gözlemler.

Suni saha ne demek?

Suni çim, doğal çime benzer; istenilen renk, yükseklik ve yoğunlukta bir döşeme malzemesidir. Üretiminde halı dokumada kullanılanlara benzer iplikler kullanılır; bu iplikler tabana monte edilir. Ancak kullanılan iplikler standart iplikler olmadığından doğal çime çok yakın bir görünüm elde edilir.

Sahada olmak ne demek?

“İş başında olacaksın” ifadesini çok sık duyarız. Bu ifadeyi genellikle işleri ters giden veya el değiştiren kurumlardan duyarız. Patron veya yönetici işini masasından yapmaya çalışmış veya becerememiştir. Bunu “sahada olmak”, “sorumlu olmak” olarak tanımlayabiliriz.

Şah ne demek Osmanlı?

Kral anlamına gelir. Zamanla İslam dünyasında yaygın olarak “hükümdar” anlamında kullanılmıştır.

Saha ekibi ne demek?

Saha satış temsilcisi kime denir sorusunun cevabı şirket dışında operasyonu yöneten kişi olarak cevaplanabilir. Saha satış temsilcisinin iş kapsamı ve iş tanımı oldukça geniştir. Seçtiği sektöre bağlı olarak şirket dışında satış, reklam, bilgilendirme, tadilat, onarım ve teslimat gibi birçok görevi yerine getirir.

Sahabi ne anlama gelir?

İslam tarihçilerine ve referans kaynaklarına göre, Muhammed’in etrafındaki sadık (Müslüman) insanlara sahabe denir. Bu kişiler, Muhammed ile yaşamış ve onu görmüş kişilerdir. İlk sahabe; kadınlar için Hatice, erkekler için Sünnilere göre Ebu Bekir ve Şiilere göre Ali’dir.

Şah demek nedir?

Şah (Eski Farsça: Khşayath) veya Şehinşah, Pers, Afgan ve diğer İran halklarının yöneticileri tarafından kullanılan bir unvandır. Kral anlamına gelir. Zamanla, İslam dünyasında “hükümdar” anlamında yaygın olarak kullanılmıştır.

Sahap ne demek sözlük anlamı?

Şahap isminin anlamı: Şahap, Türk kökenli bir isimdir ve “kuş başı”, “lider” veya “öncü” anlamına gelir. Bu isim liderlik, rehberlik ve öncü olma gibi niteliklerle ilişkilendirilir.

Saha hangi dil?

Yakutça veya Saha (Saqa tıla) Saha Türklerinin dilidir. Çuvaşça ile birlikte Türkçenin iki lehçesinden biridir. Dil 450, Türk dillerinin Sibirya grubuna aittir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Tarot Falı Baktırmak Doğru Mu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir