İçeriğe geç

Doktor Erkan Bey Nasıl Yazılır

Doktor Ahmet Bey nasıl yazılır?

Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, fahri unvanlar, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr.

Doktor Murat Bey nasıl yazılır?

Cümledeki ay ve gün isimleri küçük harflerle yazılır: Murat Bey Temmuz ayında tatile gidecektir.

Doktor Cemil Bey nasıl yazılır?

Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, gerçek bir akrabaya atıfta bulunmasa bile küçük harfle yazılmalıdır.

Doktor Hasan nasıl yazılır?

Dr. Hasan Eren; Mustafa Efendi, Zeynep Hanım; Mareşal Fevzi Çakmak, Yüzbaşı Cengiz Topel; Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet vb. İlişkiyi belirten kelimeler küçük harfle başlar: • Kız kardeşim Tülay hemşirelik bölümüne geldi.

Dr. Mustafa Bey nasıl yazılır?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Prof. Dr. Mehmet Öz • Özel isme bağlı unvan, fahri unvan ve lakaplar büyük harfle yazılır. Mustafa Bey, Ahmet Efendi, Yüzbaşı Hasan Not: Akrabalık belirten kelimeler büyük harfle başlamaz.

Doktor Ayşe Hanım nasıl yazılır?

“Ali Bey, Ayşe Hanım” mı? Cevap: Büyük harflerin kullanımıyla ilgili dernek rehberimizi kullanmanızı öneririz. “Zeit İnönü Başkanı, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Veli, İş Bankası Genel Müdürü, Ali Bey, Ayşe Hanım…” formları doğrudur.

Ahmetciğim ayrılır mı?

UYARI: Türemiş ekler, çokluk ekleri ve bunlardan sonra gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Müslüman, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşma, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türkler, Türklük, Türkleşme, Türk…

Bakan bey nasıl yazılır?

Unvanlar bir isimden önce geldiklerinde büyük harfle, tek başlarına kullanıldıklarında ise küçük harfle yazılır.

Hocaya gelen ek ayrılır mı?

Kurum, kuruluş, teşekkül, birlik, yerleşim yeri ve iş yeri adlarındaki ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Türk Dil Kurumu’na, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na, Türk Dili ve Edebiyatı Dairesi Başkanlığı’na; Bakanlar Kurulu Danışma Kurulu’ndan İcra Komitesi’ne; Türkiye Büyük Millet Meclisi…

Avukat Mehmet bey nasıl yazılır?

» Kişi adlarından önce ve sonra gelen fahri unvanlar, unvanlar, lakaplar, meslek adları ve rütbeler büyük harfle başlar. » Kadı Mehmet Efendi, Avukat Mustafa, Zeynep Hanım… » Dün gece Yüzbaşı Hakan, bölüğüne tatbikat yaptırdı. » Hayvanların özel adları büyük harfle başlar.

Bey’e gelen ekler nasıl yazılır?

Kişi adlarından sonra gelen saygı ve ünvan sözcüklerine eklenen ekleri ayırmak için kesme işareti (‘) konur: Nihat Bey’den, Ayşe Hanım’dan, Mahmut Efendi’den Enver Paşa’ya; Türk Dil Kurumu Başkanı’na vb. Kısaltmaların eklerini ayırmak için kullanılır: Türkiye Büyük Millet Meclisi, TDK, BM, ABD, TV vb. Daha fazla makale…

Özel isimlere gelen m eki nasıl yazılır?

3. Özel isimlerin çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılırken, türetme ekleri ve onları izleyen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmaz.

Doktor Mehmet Bey nasıl yazılır?

İlk harf büyük yazılmalıdır. İlk harfi küçük yazmak yanlış kabul edilir. Bey kelimesi ismin son eki olarak bilinir ve ilk harfi büyük yazılır. Kısacası, TDK verilerine göre Bey kelimesi Bey olarak yazılır.

Doktor Cüneyt Bey nasıl yazılır?

Burada anlaşıldığı üzere TDK, doktor kelimesini bir unvan değil, bir meslek unvanı olarak kabul ediyor ve bu nedenle küçük harfle yazılması gerektiğini belirtiyor. TDK’nın 2012’de yayınladığı Yazma Rehberi’nde alınan yanıtta: “Kişisel isimlerden önce ve sonra gelen unvanlar, fahri unvanlar, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar.” ifadesi yer alıyor.

Başhekim büyük mü yazılır küçük mü?

Müdür, başsavcı, başhekim, başbakan gibi “baş” sözcüğüyle oluşturulmuş sıfat öbekleri yan yana yazılır.

Sayın Ahmet Bey nasıl yazılır?

– Özel isme bağlı fahri unvanlar, unvanlar, ünvanlar ve lakaplar büyük harfle başlar: Sayın Ahmet Öz, Prof.

Beye gelen ek ayrılır mı?

Kişi adlarından sonra gelen saygı ifadelerine eklenen ekleri ayırmak için kesme işareti kullanılır: Nihat Bey’e, Ayşe Hanım’a, Mahmut Efendi’ye, Enver Paşa’ya vb.

Sultan Ahmet nasıl yazılır?

Sultan Ahmet Camii veya Sultânahmed Camii, Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul’daki tarihî yarımadada 1609-1617 yılları arasında mimar Sedefkâr Mehmed Ağa tarafından yaptırılmıştır.

Ahmet ten nasıl yazılır?

Çekimli tekil gösterge kipi, Ahmet’e işaret etmek, Ahmet’le birlikte olmak, Ahmet’ten ayrılmak, Ahmet’in 40 dizesi daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kısa Boylu Escort