Malatyam nasıl yazılır?
MALATYA KELİMESİNİN ANLAMI Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla Malatya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Malatya olmalıdır.
Kastamonulu musun nasıl yazılır?
KASTAMONULU KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla kastamonulu, Kastamonu’lu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kastamonulu olmalıdır.
Konyamız nasıl yazılır?
KONYA KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla Konya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konya şeklinde olmalıdır.
Kastamonuluyum nasıl yazılır?
Gelen ek, çıkmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla kastamonululuk, Kastamonululuk olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kastamonululuk olmalıdır.
Muğlam nasıl yazılır?
Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalıdır. Gelen ek tire kullanılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla “muğla” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Muğla olmalıdır.
Manisam nasıl yazılır?
MANİSA KELİMESİNİN ANLAMI Türkiye’nin Ege bölgesindeki illerden biridir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla Manisa olarak yazılır.
Kastamonumuz nasıl yazılır?
Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla kastamonu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kastamonu olmalıdır.
Muşsun eki nasıl yazılır?
Soru ekleri her zaman ayrı yazılır.
Yöre isimleri nasıl yazılır?
– Yer, yön, mevki, bölge belirten sözcükler, birlikte kullanıldıkları özel adlardan ayrı yazılır ve büyük harfle başlar: Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Batı Trakya, Güney Afrika…
Adanamız nasıl yazılır?
Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Adana olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Adana olmalıdır.
Konya ovamızın nasıl yazılır?
⭐️Günümüzde en çok sorulan ve karıştırılan sorular ❗️ Maalesef Türkçe’de temel bir kural var: Özel isimlere gelen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılır. İstisnalar da var👇🏻 Konya Ovamız.
Thy’nin nasıl yazılır?
͑ Küçük harfli kısaltmalara eklenen ekler, kelimenin “telaffuzuna” dayanmaktadır: cm’yi, kg’dan, mm’den, kr.un. Alındığı ekler: BDT’den, TDK’dan, THY’den, TRT’den, TL’den vb. Kısaltmanın okunuşu temel alınmıştır: ASELSAN, BOTAŞ, NATO, UNESCO vb.
Malatya ili nasıl yazılır?
Malatya (il) Malatya, Türkiye’nin bir ilidir.
Kayseriye nasıl yazılır?
“Kaysarîye” ismi Kayseri’ye çevrilmiştir.
Kastamonu Karadenizli mi?
Karadeniz Bölgesi illerinin (Amasya, Artvin, Bolu, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Zonguldak) sanayi potansiyeli.
Malatya ili nasıl yazılır?
Malatya (il) Malatya, Türkiye’nin bir ilidir.
Muşum eki nasıl yazılır?
Soru ekleri her zaman ayrı yazılır.
Türkiyem kelimesi nasıl yazılır?
TÜRKİYEM KELİMESİNİN ANLAMI Aitlik belirten bir sahiplik eki varsa, bir kesme işaretiyle ayrılmalıdır. Bu kelime sıklıkla “My Turkey” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı “My Turkey” olmalıdır.
Kahramanmaraş nasıl yazılır?
7 Şubat 1973’te Kurtuluş Savaşı’nın başarıyla sonuçlanması nedeniyle Maraş’ın adı Kahramanmaraş olarak değiştirildi.